Studijsko putovanje u Krk - povezivanje otoka Krka i Paga

  Studijsko putovanje u Krk - povezivanje otoka Krka i Paga

  U petak, 20. 10., Poljoprivredna zadruga Otok Krk sudjelovala je s Udrugom ŽENE ZA OTOK u organizaciji Studijskog putovanje na otok Krk u sklopu projekta V.U.N.A. pod vodstvom Udruge Volim Vlašići s Paga.

  Ciljevi ovog jedinstvenog studijskog posjeta bili su upoznavanje s primjerima dobre prakse prikupljanja, obrade i korištenja vune na otoku Krku, povezivanje i suradnja udruga, institucija, OPG-ova i žena poduzetnica oba otoka.

  Karla Škorjanc predstavila je rad i aktivnosti Zadruge na prikupljanju i obradi vune, ali i inspirativnim mogućnostima korištenju vune. Kao i već mnogo puta do sad, drago nam je bilo vidjeti iskreni interes posjetitelja i gosta za ovu "sirovinu budućnosti". Radit ćemo na tome da se u skoroj budućnosti ovaj interes pretoči i u konkretne promjene i napretke u načinu na koji razmišljamo o vuni.
   
  Osim PZ Otok Krk, u danu prepunom aktivnosti sudjelovali su Jovana Ćutul, predsjednica Udruge ŽENE ZA OTOK, Maja Kirinčić, voditeljica LAG Kvarnerski otoci, Dejan Kosić, tehnički direktor Ponikve Krk te članice udruge Žene za otok Ivana Prah, Jasminka Gršković (Blue Sheep) i Zvjezdana Depikolzvane koje su se predstavile sa svojim proizvodima od filcane vune, keramike i prirodne kozmetike.
   
  Posjetili smo i Interpretativni centar maritimne baštine otoka Krka i OPG "Magriž" Vesna Mrakovčić.
  Na studijskom putovanju sudjelovali su učenici i profesori Učeničke zadruge Slani Škoj Srednja škola Bartula Kašića Pag, članovi Paški sir Udruga proizvođača - Pag Cheese Makers Association: OPG Franjo Zubović, OPG Branimir Čemeljić, Obrt A&S te predstavnici Paška sirana, Wine and Cheese Bar Trapula, Woolly Handmade, Visit Kolan i LAG Mentorides.
   
  Učenička zadruga Slani Škoj srednje škole s Paga ove će zime koristiti pređu Zadruge za plesti šalove i ukrase za Božićno drvce Psihijatrijske bolnice Vrapče u Zagrebu by Štrikeraj café
   
  Veselimo se daljnjoj suradnji na stvaranju bolje budućnosti za vunu u Hrvatskoj! 

  Poljoprivredna zadruga Otok Krk

  Trg bana Josipa Jelačića 5 - 51500 - Krk

     +385 91 603 0283

    

  © 2022. znaor.com