Sudjelovali smo na Europskom kongresu poljoprivrednika i poljoprivrednih zadruga

  U Šibeniku je 12. - 14. listopada održan Europski kongres poljoprivrednika i poljoprivrednih zadruga, organiziran od strane europske krovne organizacije poljoprivrednika - "COPA" te europske krovne organizacije poljoprivrednih zadruga - "COGECA". 

  Domaćin ovogodišnjeg skupa bila je Hrvatska poljoprivredna komora, koja je podržala i sudjelovanje Zadruge, koju je na Kongresu predstavljala upraviteljica.

  Kroz dva dana zanimljivih panela raspravljalo se o temama utjecaja ruske agresije i rastuće inflacije na europsku poljoprivredu, potrebama europskih poljoprivrednika, te zahtjevima za većom održivosti poljoprivrednih gospodarstava. Kao odgovore na ove probleme prvenstveno su spominjane digitalizacija poljoprivrede i prelazak na ekološke inpute umjesto konvencionalnih, dok smo s naše strane upozorili i na potrebu za povećanjem agrobioraznolikosti na poljoprivrednim imanjima, te stavljanjem većeg fokusa na miješana poljoprivredna imanja koja imaju veću samoodrživost te su otpornija na vremenske nepogode i tržišne šokove.

   

   


  Poljoprivredna zadruga Otok Krk

  Trg bana Josipa Jelačića 5 - 51500 - Krk

     +385 91 603 0283

    

  © 2022. znaor.com