Uspješno započet izvoz krčke vune u Sloveniju

  Uspješno započet izvoz krčke vune u Sloveniju

   Krajem srpnja smo uspješno izvezli više od 3 tone vune koju smo sakupili ovog ljeta od ovčara s cijeloga otoka Krka.

  Naime, program subvencioniranog prikupljanja vune koji administrira PZ Otok Krk su ove godine financijski podržali grad Krk te općine Malinska-Dubašnica, Vrbnik, Baška i Punat.

  Komunalno društvo Ponikve - "Eko otok Krk" je također podržalo program pružanjem skladišnog prostora i osoblja za potrebe preuzimanja vune od ovčara.

   

  Umjesto da propada po krčkim drmunima i jamama, stvarajući ekološki i estetski problem, krčka vuna će se nakon dugog niza godina ponovno iskorištavati za preradu u vrhunske proizvode.

  Tvrtka Soven d.o.o., koja je od PZ-a Otok Krk otkupila vunu, je poduzeće koje radi s prirodnim materijalima, za sve svoje proizvode ima ekološki certifikat, te je odličan primjer cirkularne ekonomije i odgovornog poslovanja.

  Obitelj Srblin već 25 godina u mjestu Selnica ob Dravi, u blizini Maribora, od vune izrađuje vunene madrace, jastuke, pletiva, te različite vrste filceva - od građevinske izolacije do poljoprivrednih malčeva i uložaka za visoke gredice.

  Gospođa Srblin nas je provela kroz cjeli postupak tehnološke obrade vune i stvaranja različitih finalnih proizvoda te je dogovorena buduća suradnja Zadruge i tvtke Soven.

  Obzirom da smo imali mnoge upite za pletiva od lokalne vune te različitih vrsta filceva koji se mogu koristiti u poljoprivredne svrhe, s veseljem objavljujemo da će se dio asortimana tvrtke Soven uskoro moći kupiti preko našeg webshopa!

  Vunu nastavljamo sakupljati, svi zainteresirani mogu ju i dalje donijeti svake srijede između 11 i 13h na pretresnu stanicu Treskavac.

   


  Trg bana Josipa Jelačića 5 - 51500 - Krk

     +385 91 603 0283

    

  17.08.2022
  Srednji
  EUR
  1
  7,509545

  © 2022. znaor.com