Davne 1904. godine osnovana je vinarsko-vinogradarska zadruga koja kontinuirano radi do danas. Od 1990. godine, kada je počela revitalizacija žlahtine, djeluje pod nazivom Poljoprivredna zadruga «Vrbnik».
Zadruga ima 140 zadrugara. Godišnja proizvodnja žlahtine u Vrbničkom polju na nešto više od 100 hektara iznosi 100-120 vagona grožđa. Porast količina povezan je uz sadnju novih vinograda, a godišnje se posadi oko 30.000 novih trsova. Najveća proizvodnja (oko 70%) grožđa žlahtine preradi se u podrumu Poljoprivredne zadruge «Vrbnik».
Podrum PZ Vrbnik sagrađen je u luci Vrbnik, tik do mora, još 1930. godine. Danas raspolaže najsuvremenijom opremom za preradu grožđa i proizvodnju vina, s kapacitetom od oko 80 vagona. Ovisno o urodu godišnje se proizvodi od 450 do 600 tisuća butelja kvalitetnog vina Zlatne vrbničke žlahtine.